Agreements_MainPic חוזה
Agreements_MainPic חוזה
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    חוזה – הסכם שותפות כבסיס נכון לקראת הקמת שותפות בריאה

    שמעת, ראית ובחנת שותפיות והחלטת שזו הדרך הנכונה בשבילך? מזל טוב. אולם הדרך ארוכה ומפותלת ובכדי שנדע בדיוק לאן היא מובילה רצוי שנדע קצת יותר על הסכם השותפות, החוזה שלנו לשותפות בריאה יותר.

    חוזה - הסכם שותפות כבסיס נכון לקראת הקמת שותפות בריאה

    תוכן עניינים

    הסכם שותפות, למה זה חשוב?

    פעמים רבות, ממש כמו בזוגיות, עסק מוקם מתוך אהבה. אהבה למקצוע, ללקוחות ובעיקר לשותפינו היקרים. התחלה חיובית שכזו היא מצוינת אך במקרים מסוימים עלולה לעוור את עינינו.

    על אף שלרוב בתחילת הדרך שוררת, בדרך כלל, אידיליה והתרגשות עלינו להיות מוכנים לימים קשים יותר אשר בהם השמש כבר לא זורחת מעלינו. צר לי להשבית שמחה ביום חג, אולם שותפות, ממש כחתונה, מחייבת הסכם אשר יתווה את הדרך בעתיד.

    הסכם שותפות עסקית נחוץ לנו לצורך קביעת סדרי הניהול, ההתנהלות היומיומית ואף לצורך פירוק שותפות במידה ומצב זה עלול להתרחש. להקמת השותפות ובעיקר להסכם השותפות ישנה השפעה עצומה כיצד תפורק השותפות או לחליפין תתפתח ותצמח.

    אם תחליטו כי אחוזי השותפות מחולקים בצורה מסויימת ותעשו זאת בעל פה, שכן אתם סומכים האחד על משנהו תצטערו לגלות שבימים של עושר לפתע נוחתת שכחה על שותפכם והוא איננו זוכר את חלוקת הנכסים המדויקת ביניכם. לכן, רצוי להשקיע את הזמן הנחוץ, לבלוע את אי הנעימות שבעניין, לשים את הפרפרים בבטן בצד ולהתיישב לכתוב הסכם ראוי, אשר בבוא היום יהווה ראיה משמעותית לכוונתכם בכניסה לשותפות ולחלוקת אחוזי השותפות ביניכם.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      הסכם שותפות – "הכל כלול"

      הסכם שותפות למעשה צריך לכלול את ה-כ-ל, ובכל זאת בפניכם רשימה בלתי ממצה של הנושאים שיש לגעת בהם כאשר כותבים הסכם שותפות.

      הסכם שותפות צריך לכלול את: אופן חלוקת הסמכויות (מי יכול למנות עובדים תחתיכם לדוגמה), את אופן קבלת ההחלטות (לדוגמה- על החלטות באיזה סדר גודל עליכם להתייעץ ביניכם ואילו תוכלו לקבל כל אחד על דעת עצמו), את אופן חלוקת הנכסים ואת האמונות הפנימיות שלכם כשותפים, דהיינו מטרת השותפות, שכן כלפיי חוץ יש צורך להראות שאתם פועלים כגוף אחד וחושבים כאחד.

      עם זאת, הסכם שותפות שכזה דורש הכוונה מקצועית צמודה שכן על אף האינטואיציה שביכולתכם להכניס כל דבר העולה על רוחכם להסכם, אין הדבר נכון. ישנן מגבלות חוקיות על אופי התנהלותה, צורת הקמתה והתפרקותה של חברה. וכיוון שכל הנושאים הללו מן הראוי שיכללו בהסכם, מומלץ בחום להיעזר בבעל מקצוע.

      חתימה משותפת על הסכם השותפות

      חתימתכם המשותפת תהווה גושפנקא לרצונכם המשותף. הקפידו לקרוא היטב את ההסכם גם אם אתם מנסחים אותו (על אף שכפי שציינתי לעיל פעולה שכזו מועדת לפורענות ועדיף להיעזר בעורך דין שבקיא בנושא).

      דברים שרואים מכאן לא רואים משם ולכן כדאי לקרוא את הסכם השותפות עם הפנים קדימה דהיינו במחשבה על העתיד (ומן הראוי במעמד זה לא לחשוב רק על עתיד ורוד…).

      האם הוא מנוסח בצורה קיצונית מידיי? האם דברים מסוימים ודעות מסוימות שהן מנת חלקכם היום עלולים להשתנות מחר? אם כן עליכם לכתוב את הדברים עם פרצה אשר תאפשר לכם לשנות את החוזה בעתיד. אולי כדאי לחשוב על חוזה מוגבל בזמן או שדורש חתימה מחודשת מפעם לפעם וכדומה.

      לסיכום – על אף נטיות לבנו להאמין לחבר שאיתו בחרנו להקים את השותפות עסקית, יש לשים את הרגשות האישיים בצד ולראות כיצד אנו יכולים לתכנן את עתידנו.

      יש לזכור שהחוזה שאנו חותמים עליו היום צריך לשקף את דעותינו בעתיד גם אם הן ישתנו. אומנם אנו פותחים את העסק בכדי להתנהל אל מול אנשים אחרים אולם הסכם השותפות נועד להסדיר את היחסים בינינו. יש לקחת בחשבון אילו דברים חשובים לנו בכדי שנשלבם בהסכם. יותר מהכל צריך לזכור שהחתימה שלנו מחייבת אותנו! הסכם שותפות הוא דבר רציני, משפיע ומחייב.

      *אין באמור באתר Agreements כל המלצה משפטית או ייעוץ או תחליף להדרכה ועצה משפטית. יובהר כי העושה שימוש בתוכן האתר ומסמך עליו, עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף