שכירות דירה בישראל היא פעולה נפוצה. בשל הקושי לרכוש דירה בישראל, זוגות רבים, יחידים ומשפחות נאלצים פעמים רבות להתגורר בשכירות, משום שאינם מסוגלים להתחייב למשכנתא ולשלם עבור דירה.
עם זאת, על אף שמדובר על שכירות דירה "בלבד" ולא רכישה, ישנם מספר דברים שרצוי לשים לב אליהם בבואנו לשכור דירה.
אתר חוזה מציע שירותים משפטיים בנושא חוזה להשכרת דירה
אתר חוזה מציע לגולשים את מכלול השירותים בתחום חוזה להשכרת דירה לרבות:
-
ייעוץ בנושא עריכת ואכיפת חוזה להשכרת דירה
-
מתן מענה מקצועי בנושאים הקשורים עם חוזה להשכרת דירה
-
ייצוג בהליכים מול צדדים שונים לחוזה להשכרת דירה
-
ייצוג בתביעת פיצויים בגין הפרת חוזה להשכרת דירה
לייעוץ משפטי מקצועי בקשר עם חוזה מכירת דירה חייג/י: 077-9974772
חוזה להשכרת דירה – מה כדאי לבדוק לפני שחותמים?
לפני שמגיעים לראות דירה במטרה לבצע חוזה להשכרת דירה, רצוי לבדוק בדיקה ראשונית של המידע הבא:
מיקום הדירה – בהתאם לקרבתנו למקום העבודה, לחברים ולבני משפחה, נחפש דירה במיקום בו ניתן להגיע בצורה נוחה ככל הניתן למקומות אותם אנו פוקדים לעיתים קרובות. אם ברשותנו רכב, לרוב יהיה קל יותר להתפשר על מיקום הדירה, וכן אם במקום בו נמצאת הדירה קיימת תחבורה ציבורית נוחה למקום עבודתנו, משפחתנו ועוד.
לקבלת מענה על שאלות בנושא חוזים, פנו ללא התחייבות לפורום דיני חוזים באתר הפורומים המשפטיים.
מיקום הדירה משפיע אף על גובה שכר הדירה ועל עליות בשכר הדירה משנה לשנה. במידה ומדובר באזור מגורים מבוקש, למשל במרכז תל אביב, כפי שכל עורך דין מקרקעין יודע- במיקום זה שכר הדירה לרוב מטפס משנה לשנה ואינו נשאר זהה, זאת בשל הביקוש הרב למגורים באזור זה, לעומת היצע נמוך.
לחלופין, במידה ומיקום הדירה הינו באזור חלש כלכלית, אנו עלולים להיתקל בתופעות לא רצויות כגון פשע, צפיפות והזנחה, אשר יהפכו את המגורים בדירה לבעייתיים ואף למסוכנים.
עם זאת, במידה ואיננו שוהים זמן רב במהלך היום בדירה, ניתן לעיתים להתפשר על איכות האזור בו ממוקמת הדירה.
מצבה הפיסי של הדירה – בדיקת מצבה הפיסי של הדירה בטרם חתימה על חוזה להשכרת דירה, כפי שיודע כל עורך דין מקרקעין, הינו תנאי הכרחי לחתימה על חוזה להשכרת דירה.
בדיקת מצבה הפיסי של הדירה יחסוך מאיתנו, לאחר כניסתנו לדירה, עגמת נפש רבה- אם המדובר בצנרת לא תקינה, מערכת חשמל מסוכנת, בניין מתפורר, דלת הניתנת לפריצה בקלות, סכנות לנפילה מהגובה, בעיות תברואה ועוד.
יתרה מכך, בעת חתימה על חוזה להשכרת דירה, נהוג לציין כי השוכר בדק את מצבה הפיסי של הדירה. במידה ולאחר הכניסה לדירה מתגלה בעיה נוספת בדירה, יש לדווח עליה מיידית לבעל הדירה.
פגיעה במצבה הפיסי של הדירה עלול לגרור התדיינות משפטית בגין נזקים שנגרמו לדירה.
חוזה להשכרת דירה- סעיפים שאסור לפספס
1. פרטי הצדדים לחוזה – בפרק זה, נכתוב את שמנו, מספר הזהות וכתובתנו למשלוח מכתבים. כמו כן, נוסיף את תאריך החתימה על חוזה להשכרת דירה.
2. פרק מבוא – בפרק זה, מצהירים הצדדים לחוזה להשכרת דירה על כוונותיהם לשכור ולהשכיר את הדירה.
3. הפרק המרכזי – בפרק זה, יציינו הצדדים מהי תקופת השכירות, מהו גובה דמי שכר הדירה, תאריך תשלום שכר הדירה, מספר התשלומים, אי תחולת חוק הגנת הדייר, הצהרת השוכר כי יישא בתשלומי ארנונה, מים, חשמל, גז וועד בית, הצהרה כי הצדדים בדקו את מצב הדירה, פירוט הריהוט בדירה שבבעלות המשכיר, הסכמה כי המשכיר יהיה רשאי לערוך ביקור בדירה, איסור על השכרת משנה, התחייבות המשכיר לתקן ליקויים.
4. ערבויות – בפרק חשוב זה, מתחייב השוכר להמציא למשכיר ערבויות לתשלום שכר הדירה והיטלים שונים. מקובל להפקיד בידי המשכיר שטר חוב, ערבות בנקאית או ערבות צד ג' וכן שטר ביטחון.
5. חתימה – הצדדים יחתמו בחתימתם על החוזה, ובראשי תיבות על כל עמוד בחוזה.
לסיכום, בחוזה להשכרת דירה, רצוי לוודא כי ערכנו השוואה בין מחיר הדירה למחירי הדירות באזור, וכי מצאנו כי האזור בו נמצאת הדירה הולם את צרכינו.
כמו כן, רצוי לבדוק את מצבה הפיסי של הדירה בטרם חתימה על חוזה השכרת רכב. בחוזה להשכרת דירה יש לציין את פרטי השוכר והמשכיר, הצהרות הצדדים, הסכמות הצדדים, צירוף ערבויות וחתימות.