חוזה מכירת דירה, הוא חוזה המעגן את זכויותיהם וחובותיהם של קונה ומוכר, זה כלפי זה, במסגרת עסקת המכירה. עסקת מקרקעין כזו, היא בעלת משמעות כלכלית רבה ועל כן, ישנה חשיבות גדולה לעריכת חוזה מקיף ויסודי, אשר יסדיר בצורה מלאה, את הסמכות הצדדים. כך, מובטחות זכויות הצדדים וניתן למנוע אי הבנות, אשר יובילו לסכסוך משפטי יקר ומתיש.
אתר חוזה מציע שירותים משפטיים בנושא חוזה מכירת דירה
אתר חוזה מציע לגולשים את מכלול השירותים בתחום חוזה מכירת דירה לרבות:
-
ייעוץ בנושא עריכת ואכיפת חוזה מכירת דירה
-
מתן מענה מקצועי בנושאים הקשורים עם חוזה מכירת דירה
-
ייצוג בהליכים מול צדדים שונים לחוזה מכירת דירה
-
ייצוג בתביעת פיצויים בגין הפרת חוזה מכירת דירה
לייעוץ משפטי מקצועי בקשר עם חוזה מכירת דירה חייג/י: 077-9974772
בשל חשיבותו של חוזה המכר, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה במקרקעין, לעריכת החוזה. לעורכי דין המתמחים במקרקעין, הידע המשפטי והניסיון בעריכת חוזים מקצועיים, אשר נותנים מענה מלא, לכל הסוגיות המשפטיות, והכלכליות לרבות היבטי מס של עסקת מכר דירה.
בכל הנוגע לעסקת מכר דירה, ישנם מושגים שחשוב להכיר ומיד נסבירם בהרחבה. זיכרון דברים, הערת אזהרה ומיסים.
מהם הסעיפים המרכזיים שצריכים להופיע בחוזה מכירת דירה? מדובר בין השאר בסעיפים של תמורה והסדר תשלומים, הפרת חוזה ומנגנון ליישוב סכסוכים.
חוזה מכירת דירה – רק אצל עו"ד מקרקעין
ערכה הכלכלי של עסקת מכר דירה, הוא רב מאוד, עבור שני הצדדים. אי לכך, יש לוודא כי החוזה הנחתם בין הצדדים, ישקף בצורה מדויקת את הסכמותיהם, על מנת למנוע מחלוקות והפסדים כלכליים, למי מהצדדים.
לשם עריכת חוזה מכירת דירה מוצלח, יש לפנות אך ורק לעו"ד מקרקעין, אשר ינסח חוזה מקיף ויסודי, בו יעוגנו על הסכמות הצדדים, חובות וזכויות, בצורה מלאה, שאינה משתמעת לשתי פנים.
כיצד מוצאים עו"ד מקרקעין מקצועי? ניתן לפנות לחברים ולבני משפחה ולברר עמם, האם נעזרו בעו"ד מקרקעין וקיבלו שירות משביע רצון. אפשרות נוספת היא לאתר עו"ד למקרקעין, בפורומים משפטיים ברשת, באתר לשכת עורכי הדין, על פי תחום התמחות ומיקום גיאוגרפי וכיו"ב.
מספר דגשים בעסקת מכירת דירה
מוכרים או רוכשים דירה? חשוב שתכירו שלושה מושגים, הרלוונטיים מאוד, לכל מי שמוכר או רוכש דירה:
זיכרון דברים: זהו מסמך הנערך בטרם חתימה על חוזה המכר, כאשר חתימת הצדדים מעידה על רצינות כוונותיהם להתקשר בחוזה מכר. אי לכך, תוקפו של זכרון הדברים, לא נופל מכל חוזה מחייב אחר. המשמעות הדבר היא שאין לחתום על זכרון דברים, ללא ייעוץ של עו"ד מקרקעין וללא שנבדקו כל הסוגיות המהותיות בעסקה.
הערת אזהרה: חוזים למכירה וקניית דירה צריכים לכלול סעיף לפיו, בהינתן סכום מסוים של כסף על חשבון הנכס (בדרך כלל מדובר בסכום התחלתי), תירשם לטובת הקונה הערת אזהרה בלשכת רישום המקרקעין (טאבו) או לחילופין ברשם המשכונות (במידה והדירה אינה רשומה בטאבו אלא שייכת למנהל מקרקעי ישראל או לחברה משכנת – לרוב במושבים).
זכרו – רישום הערת אזהרה הנו שלב חיוני וחשוב ויש לבצעו ללא עיכובים. רישומה של הערת אזהרה מגן על הקונה מפני ביצוע עסקאות מכירה נוגדות ומבטיח את המשכיות העסקה אשר בסיומה יהא הבעלים של הנכס.
מיסים המוטלים על ביצוע עסקה במקרקעין: מכירת דירה ורכישתה הינן עסקאות החייבות בתשלום מיסים המוטלים על ביצוע עסקה במקרקעין. עם זאת ישנם פטורים מסוימים ממיסוי, אשר בהתקיימם, יהא פטור המוכר/הקונה, לפי העניין, מתשלום מס. למידע אודות המיסים השונים (כמו מס שבח) ניתן להיכנס לאתר האינטרנט של רשות המיסים, ולמשל למדריך שפרסמה הרשות בעניין מכירת דירת מגורים בפטור ממס שבח.
חוזה מכירת דירה – סעיפים מרכזיים
עריכת חוזה מכר דירה, צריך להיעשות על ידי עו"ד מקרקעין בלבד.
רק כך, יכולים הצדדים לעסקת המכר, להיות בטוחים, כי כל הסכמותיהם יעוגנו בחוזה וכי הוא נותן מענה לכל סוגיה משפטית ביניהם. להלן, הסעיפים המרכזיים שצריכים להופיע בחוזה מכירת דירה:
פרטי המוכר והקונה : יש לציין את פרטי הצדדים, שמות, תעודות זהות, כתובות ומספרי טלפון.
תמורה והסדר תשלומים: מהי התמורה שישלם הקונה למוכר ומהו הסדר התשלומים עליו סיכמו הצדדים. בעסקאות מכר דירה, מקובל לחלק את התמורה, למספר תשלומים, כאשר התשלום הראשון מתבצע בעת החתימה על חוזה מכירת דירה, ועומד על כ-10% מסה"כ התשלום (כנגד רישום הערת אזהרה לטובת הקונה), והתשלום האחרון נשמר בנאמנות אצל עורך הדין, עד לסיומם של ההליכים והמצאת האישורים הנדרשים לצורך העברת הבעלות על שם הקונה.
משכנתא: אם קיימת משכנתא על הדירה, חשוב מאוד לכתוב את פרטיה המלאים בחוזה.
מועד מסירת החזקה בדירה: מתי תימסר לקונה, החזקה בדירה. כמו כן, עו"ד מקרקעין, יתייחס לפיצוי בגין איחור במסירה, אותו ישלם המוכר לקונה.
הפרת חוזה: לרבות תרופות לצד שנפגע, שאינן בחוק, אלא מוסכמות באופן אישי בין הצדדים, במסגרת החוזה.
מנגנון ליישוב סכסוכים: חוזה מכירת דירה טוב, אמור לתת מענה לכל עניין משפטי שבין המוכר לקונה. אולם, לעיתים, עולות מחלוקות ואי הסכמות בין הצדדים ולשם כך, חשוב לקבוע מראש בחוזה, מנגנון ליישוב סכסוכים.
כך, במקרה של מחלוקת, ניתן לפתור אותה תוך זמן קצר. הצדדים יכולים להסכים על סמכותו של בית משפט מסוים, אשר לו תהיה הסמכות הבלעדית לדון בסכסוכים על פי החוזה. לחילופין, ניתן גם לקבוע כי הצדדים יפנו למגשר/בורר.
הצדדים לחוזה מכירת דירה, צריכים להיות ערים לחשיבותו הכלכלית והמשפטית של החוזה הנחתם ביניהם. על כן, עליהם להפנות לעו"ד מקרקעין, אשר ינסח את חוזה המכר, בצורה יסודית ומקיפה. ישנם מספר דגשים שחשוב לזכור, בכל הנוגע למכירת דירה, כמו הסוגיה של זיכרון דברים והערת אזהרה.