Agreements_MainPic חוזה
Agreements_MainPic חוזה
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9974772

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מידע חשוב נוסף

    מהו הסכם פאושלי? (מדריך משפטי)

    מקור המילה "פאושלי" הינו בשפה הגרמנית ומשמעותו "מחיר אחיד". בישראל מפרשים מונח זה  בצמד המילים (האהובות על הישראלים מכל התחומים) מחיר "הכל כלול".

    הסכם פאושלי נערך על פי רוב בין הקבלן המועסק על ידי המזמין לבצע את העבודה לבין המזמין- שהינו בעל הנכס (או בין קבלן ראשי לקבלן משנה) ומשמעו, תשלום מחיר כולל וגלובאלי לקבלן עבור ביצוע עבודות שהוגדרו מראש בין הצדדים, ללא שמודדים וממתחרים כל רכיב בנפרד.

    חשוב לשים לב, כי הסכם פאושלי אינו מתאים לכל אחד ואף לא לביצוע כל עבודה ולכן, טרם התקשרות בהסכם כזה, יש לבדוק היטב את החסרונות והיתרונות אל מו הסכם לביצוע רגיל של עבודות קבלניות.

    מהו הסכם פאושלי? (מדריך משפטי)

    תוכן עניינים

    הסכם פאושלי – כמו שישראלים (אך לא רק) אוהבים

    באופן רגיל ובטרם נכנס בעל נכס (בית, דירה או משרד) להליך של בניה או שיפוץ, יערוך הוא מעין סקר שוק (לא תמיד יסודי ) אודות קבלנים אופציונאליים, מחיר הבניה הצפוי ומשך הזמן שיידרש לביצוע העבודה כולה "עד מפתח".

    חלק מהשיקולים שמנחים את בעל הנכס- מזמין העבודות, מעבר לעלויות הצפויות (שזהו שיקול מרכזי כמובן), הינם שיקולי נוחות וצמצום הטרדות הצפויות לו עצמו במהלך ביצוע העבודות, היינו, מבקש הוא "שקט ובלי כאבי ראש" במהלך העבודות.

    לכן, הבחירה בהסכם פאושלי הינה הגיונית לעיתים לאו דווקא משום שההצעה הינה הכי זולה או הכי מהירה, אלא משום שמיום חתימת ההסכם, יודע המזמין כי אצלו "הכל כלול"- הוא ישלם סכום מסוים, הקבלן יבצע את העבודות ובכך "יהיה לו שקט".

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      .

      מה כאשר ההסכם פאושלי אבל יש צורך להוסיף עבודות או לבצע שינויים במהלך העבודה?

      בהסכם פאושלי באופן רגיל, מעביר המזמין תכניות עבודה, הקבלן עושה את בדיקותיו וחישוביו (מבחינת חומרי עבודה, פועלים, ימי עבודה, רווח קבלני וכו') ונותן מחיר כללי לכל העבודות ללא ביצוע מדידות בשטח או חישוב כמויות מדויקות.

      אך מה כאשר מתעורר הצורך בביצוע עבודות נוספות במהלך העבודה, או שינויים שלפתע המזמין מבקש? במקרה כזה וכל עוד אותן העבודות או השינויים אינם נכללים בהסכם המקורי, הקבלן יקבל תוספת תשלום עבור עבודות אלו (שבוצעו כמובן לאחר אישור המזמין).

      מזמין? קבלן? כדאי לשים לב לסיכונים בהסכם פאושלי

      הסכם פאושלי מעצם הגדרתו ככזה, אינו חף מסיכונים לשני הצדדים:

      1. סיכונים לקבלן: הקבלן צריך להיות מאוד יסודי ומדויק במתן הצעת המחיר שאחרת, ואם לא העריך נכון אחד מהרכיבים, כמו עליית מחירים, משכורות עובדים, היקף עבודה שגוי וכיו"ב, ייתכן שיסיים את העבודות בחסרון כיס.
      1. סיכונים לבעל הנכס: אמנם המזמין לא מחויב במסירת תכניות מפורטות כמו בהסכם שאינו פאושלי, אך עליו לקחת בחשבון שאם לא יתכנן את העבודות כראוי, לא מן הנמנע שיהיו תוספות ושינויים שאינם כלולים במחיר המקורי- ואז ייכנס להוצאות נוספות.

      לא מספיק להגדיר הסכם כפאושלי – הוא צריך להיות כזה בפועל

      כאשר מתעורר סכסוך בין הצדדים בנוגע להסכם פאושלי, במסגרתו יכול למשל קבלן לטעון כי ביצע את כלל העבודות ולא קיבל תשלום מלא או מזמין יכול לטעון כי העבודה לא בוצעה בשלמותה, ראשית יבחן בית המשפט האם מדובר בפועל בהסכם פאושלי, מבחינה מהותית.

      בין היתר ייבחנו, התנהלות הצדדים, אילו מסמכים צורפו להסכם (האם צורף כתב כמויות), אופן התשלום (לפי קצב ביצוע ולא לפי מדידות) וכיו"ב ואין די בהגדרת ההסכם כפאושלי, אם בפועל אינו  כזה.

      בסופו של דבר, כל צד צריך לבחון בבוא העת, איזה סוג של הסכם יתאים לו ולצרכיו ואם הוחלט על הסכם פאושלי, כדאי לעשות את הבדיקות, החישובים והתכנונים, טרם החתימה שאחרת, הפוטנציאל לנזקים כלכליים ממשי.

      *אין באמור באתר Agreements כל המלצה משפטית או ייעוץ או תחליף להדרכה ועצה משפטית. יובהר כי העושה שימוש בתוכן האתר ומסמך עליו, עושה זאת באחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף